У Києві суд арештував киргизів, підозрваних в убивстві пластичного хірурга Сотника

 

Іноземці, підозрювані у вбивстві київського пластичного хірурга Андрія Сотника, отримали запобіжні заходи – їх заарештовано на два місці без можливості внесення застави.

Про це повідомила пресслужба столичної прокуратури.

“У суботу, 15 лютого 2020 року, за клопотанням Київської місцевої прокуратури №10 Шевченківський районний суд столиці обрав безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою чоловіку, якого підозрюють у вчиненні вбивства пластичного хірурга на вул. Саксаганського в Києві”, – розповіли в прокуратурі.

“Результат засідань – обидва підозрюваних (виконавець та його спільник, який виконував роль водія) перебуватимуть під вартою 2 місяці без можливості внесення застави”, – уточнила речниця правоохоронного органу Надія Максимець.

Як відомо, ввечері 2 лютого 2020 року невідомий, перебуваючи у подвір’ї будинку №119 по вулиці Саксаганського в Києві, трьома пострілами з вогнепальної зброї вбив 42-річного місцевого жителя. Згодом у ЗМІ з’явилася інформація, що вбитий – косметичний хірург Андрій Сотник.

Підозрюваних у вчиненні вбивства затримали 14 лютого 2020 року в Одесі та Києві.

Смертельні постріли, за даними слідства, здійснив громадянин Республіки Киргизстан 1982 р. Йому повідомлено про підозру за п. п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство, вчинене на замовлення, з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб).

Як інформує “Громадське“, ім’я стрільця – Махаматіякуб Маматкодиров. Він є громадянином Киргизстану, узбек за національністю, постійно живе в Туреччині. Також у нього виявили паспорт громадянина Росії на інше ім’я.

Інший підозрюваний – Ермек Кудайназаров, за даними слідства, приїхав до України разом із Маматкодировим, був пособником вчинення злочину, а саме підвозив підозрюваного стрільця на місце вбивства та супроводжував його після цього.

Читайте також:
У Рівному СБУ затримала організатора вбивства активіста, інсценувавши злочин

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна