“Тон пресрелізу – неприпустимий”: Кремль озвучив свою версію розмови Путіна із Зеленським

 

Кремль озвучив свою версію розмови президента України Володимира Зеленського та президента Російської Федерації Володимира Путіна. 

Відповідний пресреліз оприлюднили в п’ятницю, 14 лютого, на офіційному сайті російського президента.

Російська агресія і окупація частини території України названі в повідомленні “внутрішньоукраїнським конфліктом”.

“У зв’язку з відомими висловлюваннями представників українського керівництва Володимир Путін прямо поставив запитання – чи має намір Київ реально виконувати мінські домовленості”, – сказано в повідомленні.

У Кремлі зазначили, що під час розмови були порушені питання підтримки стійкого режиму припинення вогню, подальшого розведення сил і засобів на лінії зіткнення і робіт із розмінування.

“У контексті майбутнього 75-річчя Великої Перемоги з російської сторони підкреслений внесок усіх народів СРСР у розгром нацистської Німеччини та вказано на неприпустимість спотворення історичної правди про події Другої світової війни”, – додали в пресслужбі.

Також повідомляється, що Путін висловив співчуття у зв’язку із загибеллю українців у ДТП у Псковській області.

Народна депутатка Ірина Геращенко звертає увагу на тон російського повідомлення пресслужби.

“Тон пресрелізу Кремля – неприпустимий. Як суверена з васалом. Як імперця з малоросом. Подібна тональність інформації про телефонну розмову двох президентів була б абсолютно немислима ще рік тому. Путін якось спробував підняти голос на Порошенка- отримав жорстку відсіч в присутності канцлера Меркель і президента Макрона… Чим більше Зеленський й далі заглядатиме в очі Путіну, тим принизливіші релізи і заяви лунатимуть з Кремля.Путін не має право нав‘язувати нам своє прочитання нашої історії і вичитувати керівника України, яке б прізвище в нього не було”, – пише Геращенко у фейсбуці.

Як інформувала “Новинарня“, сьогодні Зеленський і Путін провели телефонну розмову.
Як повідомили в офісі президента, йшлося, зокрема, про підготовку до саміту “нормандської четвірки”.

Читайте також:
Путін розуміє, що треба завершити війну, – Зеленський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна