Народних депутатів відправлять на навчання до США

 

Народні депутати, зокрема із фракції “Слуга народу”, поїдуть на навчання до США у вільний від роботи у Верховній Раді час.

Як передає “Новинарня“, про це повідомив заступник голови фракції Олександр Корнієнко в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.

“Не тільки наші – з усього парламенту. Є така програма, вона давно є… Це такі навчально-ознайомчі програми. Вони пропонують три-п’ять днів провести у Конгресі США, ще кілька днів – ближче до місцевого самоврядування”, – сказав Корнієнко, відповідаючи на запитання, чи поїдуть депутати фракції на навчання до США.

За його словами, оскільки фракція “Слуга народу” найбільша, то, згідно з квотним принципом, у групі буде більше депутатів цієї фракції.

“Але знову ж таки, тут питання щодо графіка! Ми наразі ставимо у пріоритет відвідування ВР, комітетів і виконання пов’язаних із цим завдань, тобто все інше – у вільний від роботи час. Це знову ж таки, якщо він буде. Наскільки я пам’ятаю, в березні тільки перша група поїде, якщо ми у датах з ними зійдемося. Тому що відпускати десять депутатів у важливий пленарний тиждень теж ніхто не буде”, – наголосив Корнієнко.

Як інформувала “Новинарня“, 4 лютого Корнієнко заявив, що народні депутати із фракції “Слуга народу” будуть проходити тренінги в навчальному центрі у партійному офісі.

28 липня 2019 року 260 представників партії “Слуга народу”, у тому числі новообрані народні депутати, з’їхалися до Трускавця, де для них організувала тижневе навчання екстерном Київська школа економіки (за кошти партії). До парламенту від партії Зеленського потрапили зокрема безробітні, блогери, тамада, весільний фотограф та інші особи, далекі від політики, економіки, законотворчості й державного управління.
“Слуг народу” поселили в найдорожчі готелі Трускавця – “Ріксос-Прикарпаття”, “Женева” тощо. Вартість проживання в готелі “Ріксос-Прикарпаття” становило на той час від 3050 до 21700 грн за добу.

Протягом 3-4 серпня, другі вихідні поспіль, президент Володимир Зеленський провів на курорті.

У попередні суботу-неділю (27-28 липня) він був в Одесі, де відвідував концерт “Ліги сміху”, пляж та матч за Суперкубок України з футболу.

Читайте також:
“Слуги народу” прозвітували, скільки коштувало навчання депутатів у Трускавці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна