Сенат Італії підтримав зняття імунітету із “друга Кремля” Сальвіні через корабель з мігрантами

 

Італійські сенатори у середу, 12 лютого, проголосували за зняття недоторканності з лідера ультраправих Маттео Сальвіні, відкривши шлях до судового процесу щодо звинувачень у незаконному утриманні мігрантів у морі минулого року.

Про це у четвер, 13 лютого, передає “Новинарня” з посиланням на Reuters.

Рішення надає право магістратам на Сицилії висунути Сальвіні звинувачення у викраденні 131 мігранта, коли він був міністром внутрішніх справ. Мігрантів майже два тижні не висаджували з корабля італійської берегової охорони “Бруно Грегоретті” в липні.

Сальвіні дозволив їм зійти на берег лише після того, як Німеччина, Португалія, Франція, Люксембург і Ірландія погодилися прийняти більшість із них.

Голова партії “Ліга” може отримати до 15 років ув’язнення, якщо його визнають винним. Засудження також може позбавити його права обіймати політичні посади.

Політик заявив, що готовий сісти до в’язниці за цією справою.

Як писала “Новинарня“, перебуваючи на посаді міністра внутрішніх справ, Маттео Сальвіні називав анексію Криму РФ “законною”.

Читайте також:
Новий уряд Італії: главою МЗС став лідер “Руху 5 зірок”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна