У РФ суд відмовився поновити на службі кримського зрадника, який п’яним “ображав портрет Путіна”

 

Південний окружний військовий суд Російської Федерації відмовився відновити на службі офіцера-підводника, який ображав портрет президента РФ Володимира Путіна.

Як передає “Новинарня” у середу, 12 лютого, з посиланням на “Коммерсант”, капітан-лейтенант Олег Лавренчук був звільнений після того, як його затримали за пияцтво на базі російського ВМФ у сирійському порту Тартус.

Коли ж офіцера доставили до комендатури, він почав ображати особовий склад, який там був, та “портрет верховного головнокомандувача збройних сил Російської Федерації”.

У своє виправдання офіцер-підводник заявив, що пив не сам і це “ніяк не відбилося на стані бойової готовності підрозділу”.

Крім того, Лавренчук стверджував, що утриматися від вживання алкоголю він не міг, “адже через тривале службове відрядження за межами РФ, термін якого у подальшому було продовжено, перебував у пригніченому стані”.

У зв’язку з цим він вирішив оскаржити своє звільнення у суді.

За даними сайту “Миротворець”, 30-річний інженер Олег Вікторович Лавренчук раніше проходив військову службу у ВМС ЗСУ на території Автономної Республіки Крим у Севастополі (в/ч А4430) і не прибув на материкову територію України у вказані пункти збору, перейшов на військову службу до російських окупантів.

Як писала “Новинарня“, депутат Бундестагу звинуватив Путіна у “найгірших воєнних злочинах”.

Читайте також:
У Москві затримали заступника “глави Криму”. Україна вимагає видати його як зрадника

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна