У ДБР допитали Парубія через його запит про право Клюєва, Шарія і Кузьміна балотуватися до Ради

 

Державне бюро розслідувань допитало народного депутата від “Європейської Солідарності” Андрія Парубія у справі про перешкоджання виборчому праву.

Як передає “Новинарня“, про це Парубій написав у середу, 12 лютого, у фейсбуці.

“Щойно вийшов із приміщення Державного бюро розслідувань, де давав свідчення по справі щодо “перешкоджання виборчому праву” (ст. 157 Кримінального кодексу України) під час парламентських виборів 2019 року. В чому ж вбачається моє “перешкоджання”? Виявляється в тому, що я, як голова Верховної Ради України, звертався до правоохоронних органів із вимогою встановити чи одіозний поплічник Януковича Клюєв (ексголова Адміністрації президента за часів Віктора Януковича Андрій Клюєв, – “Н”), а також Кузьмін (ексзаступник генпрокурора часів Януковича Ренат Кузьмін, – “Н”) і Шарій (проросійський пропагандист Анатолій Шарій, – “Н”) перебували в Україні протягом останніх 5 років. І, відповідно, – чи мають вони право брати участь у виборах”, – написав Парубій.

Нардеп наголосив, що ЦВК скасувала реєстрацію зазначених осіб кандидатами в нардепи після його запиту.

“Нагадаю, що Центральна виборча комісія їх зареєструвала кандидатами в народні депутати і лише після мого запиту було встановлено, що вони не мають правових підстав балотуватися, а відтак ЦВК зняла їх з реєстрації. Справедливість було відновлено. Вважаю особистим досягненням, що мені вдалось цього добитися”, – додав Парубій.

Як писала “Новинарня“, нардепа Парубія три години допитували у “справі беркутівців”.

Читайте також:
“Координатор масових заворушень”: ДБР відкрило провадження на Парубія

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна