Літак British Airways встановив рекорд швидкості завдяки попутному шторму

 

Літак компанії British Airways, ймовірно, поставив новий рекорд перетину відстані від Нью-Йорка до Лондона після досягнення швидкості понад 800 миль на годину (1287 км/год).

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на The Independent.

Протягом 8-9 лютого рекорди над Атлантикою кілька разів оновлювалися через шторм “К’яра”, який разом із літаками рухався в напрямку Британії.

За даними Flightradar24, літак Boeing 747 компанії British Airways, що вилетів у суботу, 8 лютого, з Нью-Йорка, досяг лондонського Хітроу через 4 години 56 хвилин, близько 23:20.

Він був всього на хвилину швидше, ніж рейс Virgin Atlantic, який приземлився в Хітроу декількома хвилинами пізніше, і на три хвилини швидше, ніж інший літак Virgin, який прибув о 5:12 ранку цього дня.

Польоти у зворотному напрямку тривали на 2,5 години довше.

Літаки British Airways і Virgin побили попередній рекорд на лінії Нью-Йорк-Лондон, який належав компанії Norwegian, літак якої дістався до Лондона за 5 годин 13 хвилин в січні 2018 року.

Середній час у дорозі між Нью-Йорком і Лондоном становить близько 6 годин 13 хвилин.

Незважаючи на прискорення польотів через Атлантику, шторм “К’яра” став причиною скасування сотні авіарейсів, поїздів і поромних сполучень.

Читайте також:
Літак компанії Qantas здійснив найдовший безпосадковий політ в історії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна