У ЗСУ осучаснюють польові сумки й літні берці та вводять несесер. ФОТО

 

В українських військових з’являться універсальна кобура, нові літні черевики, вогнезахисний танковий комбінезон, сезонні захисні костюми, несесер для збереження предметів особистої гігієни та адміністративні підсумки замість радянських польових сумок.

Про це йдеться у матеріалі інформаційного агентства Міністерства оборони України “АрміяInform”.

Зазначається, що у Командуванні Сил логістики ЗСУ презентували новітні зразки речового майна і засобів індивідуального захисту для військових, а також оновлені добові польові набори продуктів (так званих сухпайків), які відтепер мають 14 видів раціону.

Так, прийнято на забезпечення вогнезахисний комбінезон для екіпажів бойових машин. Цей виріб повністю відповідає аналогам, які застосовують в арміях країн-членів НАТО. Костюм, по-перше, виконує вогнезахисну функцію, адже виготовлений з негорючої тканини.

Фото: Армія.Інформ

Такий же літній костюм уже застосовують у танкових підрозділах ЗСУ.

Бойова піхота (ймовірно йдеться про окремі військові спеціальності) і підрозділи ДШВ також отримають зимові й літні комплекти захисних костюмів. У такому спецодязі передбачено надійні теплозбереження та водонепроникність. Якщо ще зовсім недавно існував лише маскувальний костюм білого кольору (зимовий), то тепер з’явився і літній маскувальний варіант.

Вже затверджено і закуповують для військових довгоочікуваний одяг для штатних пожежно-рятувальних підрозділів ЗС України. Своїми захисними властивостями виріб відповідає аналогам, які застосовують у європейських країнах. Також серед спецкостюмів є і робочий, виконаний зі світлоповертаючої та антистатичної тканини яскравого кольору.

На заміну радянських польових сумок (“планшетів”) затверджено зразок адміністративної сумки.

Фото: Армія.Інформ

Насамперед цей предмет надійде на постачання до військових вишів, навчальних центрів і органів військового управління.

А ще у військових з’явиться свій несесер для збереження предметів особистої гігієни у стилі military. Система Molle дозволить прикріпити його будь-куди для зручного транспортування.

Фото: Армія.Інформ

Осучаснено також до стану універсальності кобуру, на яку військові чекали з нетерпінням.

Адже нова кобура зручна своїм кріплення для зброї і платформою. Завдяки системі Molle її можна використовувати і як підсумок. Кобура розроблена з урахуванням особливостей людини, тобто користування буде зручним як лівою рукою, так і правою.

Фото: Армія.Інформ

Із 1 квітня 2020 року планується проведення військових (дослідних) випробувань нових літніх черевиків, виготовлених відповідно до вимог Міноборони. Нині три підприємства попередньо виявили бажання надати на безоплатній основі дослідні партії по 30 пар.

Фото: Армія.Інформ

Серед іншого, заплановані випробування костюмів літніх польових з тканини нового типу, яка за своїми властивостями має кращу повітропроникність; а також сорочок-поло і футболки з тканини трикотажної синтетичної типу сoolpas.

Видання зазначає, що торік розроблено 95 технічних специфікацій Міноборони, а у 2020-му – вже 65.

Читайте також:
У ЗСУ завершили тестувати жіночу повсякденну форму одягу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна