“Ощадбанк” виграв у Верховному суді справу на понад ₴750 млн

 

“Ощадбанк” домігся у Верховному Суді скасування незаконних судових рішень на суму понад 750 мільйонів гривень.

Про це у понеділок, 10 лютого, повідомляє “Новинарня” із посиланням на пресслужбу банку.

“Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду повністю задовільнив касаційну скаргу “Ощадбанку” та скасував попередні судові рішення про затвердження мирової угоди у справі про банкрутство ТОВ “ТММ-Енергобуд” та закриття провадження у справі. Оскаржуваною мировою угодою в зазначеній справі було передбачено списання (прощення) боргу перед “Ощадбанком” на суму більше 750 мільйонів гривень”, – ідеться в повідомленні.

Верховний Суд підтримав законну позицію “Ощадбанку” та скасував судові рішення про затвердження сумнівної мирової угоди. Справу направлено для подальшого розгляду до суду першої інстанції.

“ТММ-Енергобуд” — девелоперсько-будівельна компанія. У 2016 році низка великих українських банків, зокрема Укрсоцбанк, ПУМБ, Ощадбанк, почали процес стягнення боргів з ТММ. За позовами банків суди конфіскували квартиру і особистий автомобіль головного власника компанії Миколи Толмачова, а також заборонили йому виїжджати за кордон.

У березні 2019 року в ТММ заявили, що домовилися про реструктуризацію боргу в 765 млн грн перед “Ощадбанком”.

Читайте також:
“Ощадбанк” виграв у РФ суд на $1,3 млрд щодо збитків за анексію Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна