У Краматорську вшанували пам’ять загиблих під час ракетного обстрілу 5 років тому

 

У понеділок, 10 лютого, в Краматорську на Донеччині вшанували жертв ракетного обстрілу міста, який цього дня 2015 року вчинили російські окупаційні війська. До меморіального каменя поблизу Вічного вогню в центрі міста поклали квіти й вінки.

Про це повідомляє “Новинарня” із посиланням на пресцентр штабу ООС.

У заході взяли участь мешканці міста, військовослужбовці підрозділів Об’єднаних сил, представники влади. Краматорські священнослужителі відправили молебень за мир.

П’ять років тому, 10 лютого 2015 року, російські окупаційні війська вчинили ракетний обстріл аеродрому та густозаселених районів Краматорська. Внаслідок обстрілу загинули 17 осіб, з яких сім – українські військові. було поранено 64 особи, серед яких 5 дітей і 15 військовослужбовців.

Сьогодні в місті оголосили загальну хвилину мовчання. У Краматорську було приспущено прапори України на адміністративних будівлях органів місцевого самоврядування.

Як писала “Новинарня“, у грудні 2019 року в Краматорську перенесли з центру міста (вул. Двірцевої) на територію військової частини ЗСУ меморіал, встановлений на честь загиблих унаслідок обстрілу з боку російських окупантів 10 лютого 2015 року. Він має вигляд ракети “Смерча”, що встряє в землю, у скляному кубі, на якому – написи різними мовами “Скільки людей ще має загинути?”.
Міськрада ухвалила рішення про перенесення меморіалу-ракети через регулярні псування його вандалами.

Читайте також:
На Чернігівщині відкрили пам’ятник загиблим учасникам АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна