Зеленський попросив Папу Римського допомогти звільнити полонених українців

доповнено

У рамках офіційного візиту до Ватикану в суботу, 8 лютого, президент України Володимир Зеленський мав аудієнцію з Його Святістю Папою Римським Франциском, а також провів зустріч із державним секретарем Святого Престолу П’єтро Пароліном за участю секретаря з міждержавних відносин Ватикану Пола Річарда Галлахера.

Президент Зеленський звернувся до Папи Франциска з проханням про допомогу у звільненні полонених українців, про що йдеться у твіттер-повідомленні глави держави за підсумками зустрічі.

“Понтифік робить усе можливе для досягнення миру та гармонії в усьому світі. Через два місяці після “Норманді” в Парижі я просив допомогти зі звільненням українців, полонених на Донбасі, в Криму та в Росії“, – зазначено в дописі Зеленського.

Президент також розповів, що натхненний розмовою з Папою Римським про мир в Україні.

ДОПОВНЕНО. Згодом пресслужба ОП поінформувала, що глава держави “наголосив на важливій ролі, яку Святий Престол міг би відіграти у принесенні миру на українську землю”.

“Головне, про що ми говорили, – це мир. Він навіть назвав мене «президентом миру» – ось такий у мене зараз імідж у Європі”, – зауважив Володимир Зеленський після аудієнції.

Також Зеленський і Франциск обговорили гуманітарні ініціативи для допомоги дітям і захисту довкілля.

“Безмежно вдячний Його Святості за ініціативу «Папа для України», що допомогла 900 тисячам українців, які постраждали на Донбасі”, – сказав Володимир Зеленський.

Глава держави підкреслив, що українські церкви відіграють надзвичайно важливу роль у поширенні правди та розвитку суспільства.

Також президент зазначив, що Папу Франциска дуже чекають в Україні, де він має надзвичайно велику підтримку та довіру.

Я його запросив в Україну. Я впевнений, що він буде в Україні – не тільки в столиці. Я сказав, що для того, щоб до кінця зрозуміти, що у нас відбувається на Сході, треба їхати на Схід“, – резюмував Зеленський.

Як інформувала “Новинарня“, Володимир Зеленський перебуває в Італії й Ватикані з дводенним візитом. 7 лютого на зустрічі з прем’єр-міністром Італії Джузеппе Конте президент України зокрема вимагав закриття офісів “ЛНР/ДНР” і обговорив справу незаконно засудженого нацгвардійця Марківа.

Читайте також:
Папа Римський вперше призначив жінку на високу дипломатичну посаду у Ватикані

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна