Єврокомісія затвердила географічний бренд “Норвезька водка”

 

Європейська комісія затвердила включення двох нових географічних зазначень із Норвегії до реєстру захищених географічних зазначень.

Як повідомляє “Європейська правда” у п’ятницю, 7 лютого, відповідна інформація розміщена на сайті ЄК.

Йдеться про назву горілки, яка виробляється у Норвегії. Відтепер лише місцеві виробники матимуть право на бренд “Norsk Vodka”/”Norwegian Vodka”.

“Ця горілка виробляється з картоплі або зі зерна у три етапи – заварювання, дистиляція та постдистиляційна обробка, які мають відбуватися в межах Королівства Норвегія. Такий виробничий процес є продовженням традиції, започаткованої в Бергені у 1531 році”, – йдеться у повідомленні.

Інше географічне найменування закріплено також за традиційним святковим напоєм Norsk Akevitt/Norwegian Aquavit. Напій виготовляють на основі спирту, виготовленого з картоплі, з додаванням трав і спецій та витриманого у дерев’яних бочках. Напій популярний під час різдвяних свят.

Сьогодні в реєстрі ЄС захищено 33 географічні назви, що походять з третіх країн (продукти харчування, вина та спиртні напої), які користуються тим самим захистом та ринковою доданою вартістю, що і захищені в ЄС продукти.

Читайте також:
“Гуцульська овеча бриндзя” стала першим в Україні географічним брендом. СВІДОЦТВО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна