Оштрафований директор НАБУ Ситник зібрався писати скаргу в ЄСПЛ

 

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявив, що оскаржить у Європейському суді з прав людини рішення суду, яким його було визнано винним у порушенні встановлених законом обмежень щодо отримання подарунків.

Як повідомляє “Новинарня“, про це він сказав у п’ятницю, 7 лютого, на презентації звіту про діяльність НАБУ та САП в ІІ півріччі 2019 року.

“Я буду направляти відповідну скаргу до ЄСПЛ, тому що це єдиний спосіб поки що згідно з чинним законодавством переглянути це рішення”, – цитує Ситника “Укрінформ”.

Крім того, за словами Ситника, він подав скаргу до Вищої ради правосуддя, у якій описав, як, за словами директора НАБУ, тиснули на суддів у його справі для ухвалення потрібного рішення.

Директор НАБУ вважає, що на рішення судів, які визнали його винним у несплаті коштів за відпочинок у лісомисливському господарстві у Рівненській області, вплинув міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, котрий у свою чергу таким чином помстився за так звану “справу рюкзаків”, у якій фігурував його син.

Ситник також назвав збір підписів у парламенті за його відставку “спробою тиску”.

“Зараз там якісь підписи збирають у парламенті, але ще раз наголошую: я не збираюся миритися з незаконними рішеннями і зроблю все, щоб вони були скасовані”, – заявив він.

При цьому Ситник висловив готовність сплатити 3,4 тис. грн штрафу, які присудив суд.

“Якщо прийде запит на сплату штрафу, то я, звичайно, його заплачу. Але зроблю все можливе, щоб тут домінував закон, а не бажання помсти окремих людей, які здійснюють тиск на суддів”, – резюмував директор НАБУ.

Як інформувала “Новинарня“, у червні 2019 року Сарненський суд Рівненської області визнав директора НАБУ Артема Ситника винним в адміністративному порушенні під час відпочинку в Рівненській області та присудив штраф.

13 грудня 2019 року апеляційний суд залишив у силі рішення суду першої інстанції про адміністративне стягнення із Ситника.

Читайте також:
Ситник пояснював суддям, чому не задекларував відпочинок на мисливських угіддях

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна