Зеленський затвердив нову структуру ДБР

 

Президент Володимир Зеленський підписав указ, яким затвердив нову структуру Державного бюро розслідувань, зокрема там з’явиться управління з розслідувань справ Майдану.

Про це йдеться в указі № 41/2020.

Змінилася структура центрального апарату Держбюро розслідувань.

У ДБР утворять:

  • головні слідчі, оперативні та оперативно-технічні управління, управління внутрішнього контролю, забезпечення особистої безпеки, а також із розслідування злочинів, вчинених у зв’язку з масовими протестами у 2013–2014 роках;
  • управління правового забезпечення, міжнародного співробітництва, кадрової роботи та держслужби, режимно-секретної роботи та захисту інформації, фінансової діяльності, інформаційних технологій;
  • відділи по роботі з громадськістю та ЗМІ та організаційно-аналітичного забезпечення;
  • патронатну службу.

Також у структурі бюро залишається 7 територіальних управлінь: у Львові, Хмельницькому, Миколаєві, Мелітополі, Полтаві, Краматорську та Києві.

При ДБР створять Інститут підготовки кадрів Держбюро розслідувань та Науково-дослідний інститут судових експертиз ДБР.

Як повідомляла “Новинарня“, з 20 листопада 2019 року Генпрокуратура втратила повноваження вести слідство, усі незавершені справи передаються в НАБУ й ДБР, зокрема справа злочинів проти Майдану 2013-2014 років.
Сергій Горбатюк, який раніше керував розслідуванням “справ Майдану”, втратив посаду начальника управління спеціальних розслідувань ГПУ 23 жовтня через небажання проходити прокурорську переатестацію.

3 грудня Верховна Рада підтримала президентський законопроєкт про реформування Державного бюро розслідувань.

Читайте також:
Бабікова хочуть відсторонити від посади в ДБР. Є судовий позов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна