Прикордонники фіксують: в Україну їде менше росіян

 

Українські прикордонники опублікували статистику щодо перетину кордону вітчизняними громадянами та іноземцями за 2019 рік.

Як повідомляє “Новинарня“, за інформацією Державної прикордонної служби, попит на відвідування України зростає, зокрема, в іноземців.

Так, за показниками 2014 року, на в’їзд та виїзд було піддано контролю близько 13 млн іноземців, у 2017 – 14,6 млн, то 2019 рік закрито цифрою 27,3 млн.

Кордон з Євросоюзом минулоріч прослідували 6,3 млн громадян:

  • 2,4 млн – на кордоні з Польщею.
  • 7,9 млн – з Молдовою;
  • 4,5 млн – з Білоруссю;
  • 2,8 млн – з Росією.

“Загалом на сухопутній ділянці кордону паспортному контролю в 2019 році було оформлено 21,5 млн іноземців. У той же час іноземці нерідко обирали авіаподорожі. В аеропортах оформлення на в’їзд та виїзд пройшли 5,5 млн іноземних громадян, і ще близько 265 тис. гостей нашої країни були піддані паспортному контролю на морській ділянці кордону”, – розповіли у Держприкордонслужбі.

Прикордонники фіксують, що з 2018 року Україна стала більш привабливою для громадян Німеччини, Ліхтенштейну, Великобританії, Литви, Латвії, Швеції, Люксембургу, Австрії тощо.

“Водночас зафіксовано певне зменшення в’їзду в Україну з боку росіян, у порівнянні з 2018 роком – на 7%. Також показник впав стосовно в’їзду в Україну громадян, які прямували з Білорусі (на 13%), Угорщини (10%), Словаччини (14%), Казахстану, Нідерландів (9%), Іспанії (13%) та Бангладеш (21%)”, – констатували в прикордонному відомстві.

Зазначається, що кожного року прикордонники фіксують збільшення пасажиропотоку в авіаційних, сухопутних та морських пунктах пропуску.

Читайте також:
Україна не пропускатиме через кордон авто з номерами невизнаного Придністров’я

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна