Суд оштрафував забудовника, який зірвав здачу військових містечок на Дніпропетровщині

 

Недобросовісна будівельна компанія ТОВ “Капітал інвест строй” заплатить 6 млн гривень штрафу за зірвані терміни спорудження казарм поліпшеного планування у військових містечках №1 смт Гвардійське та №2 смт Черкаське Дніпропетровської області.

Як повідомляє АрміяInform, відповідні судові рішення виніс Господарський суд міста Києва.

Так, наприкінці січня Госпсуд столиці порушив провадження у справах за двома позовами військового прокурора Дніпропетровського гарнізону Південного регіону України, пред’явлених в інтересах держави в особі Міністерства оборони України та Східного територіального квартирно-експлуатаційного управління міста Дніпра до ТОВ “Капітал інвест строй”.

Установлено, що у 2018 році між Східним ТерКЕУ та ТОВ “Капітал інвест строй” було укладено договори на будівництво казарм поліпшеного планування у військових містечках у селищах Черкаське та Гвардійське. Як відомо, в цих смт базуються відповідно 93 омбр “Холодний Яр” і 25 опдбр ЗСУ.

Однак наприкінці жовтня 2019 року через невиконання “Капітал інвест строєм” умов договору, а саме: порушення строків виконання робіт і відсутність фактично виконаних робіт на будівельних майданчиках, Східне ТерКЕУ направило на адресу комерційної структури повідомлення про розірвання договорів в односторонньому порядку.

У зв’язку з цим ТОВ “Капітал Інвест строй” зобов’язане сплатити штрафні санкції та повернути замовникові аванс на загальну суму близько 6 млн гривень.

Судовий розгляд справ триває.

Читайте також:
Розкрадання під час будівництва Широкого Лану: ДБР підготувало підозру чиновнику Міноборони

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна