У Житомирі затримали працівника ВЛК, який вимагав хабар із пораненого АТОвця заМСЕК

 

Служба безпеки України затримала на хабарі працівника військово-лікарської комісії Житомирського військового шпиталю на вимаганні грошей з учасника операції Об’єднаних сил.

Про це 1 лютого повідомив пресцентр СБУ.

Посадовець вимагав хабар у розмірі 1000 доларів із військовослужбовця Збройних сил України, який отримав поранення ноги під час виконання службових обов’язків. За таку суму лікар обіцяв чоловіку сприяння в отриманні направлення на МСЕК (медико-соціальну експертну комісію) для визначення групи інвалідності. Хоча військовий мав на це законне право.

Правоохоронці затримали фігуранта справи в робочому кабінеті під час одержання всієї суми неправомірної вигоди. Вирішується питання щодо оголошення зловмиснику про підозру в скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, тривають слідчо-оперативні дії для встановлення інших ймовірних фактів протиправної діяльності затриманого.

Викриття зловмисника проводилось спільно зі слідчими поліції під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області.

Читайте також:
У Києві затримали лікаря ВЛК МОУ та голову МСЕК за вимагання хабара в скаліченого АТОвця

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна