Мінвет ініціює Національний центр документування порушень прав людини в ОРДЛО і Криму

 

Під час чергового засідання міжвідомчої робочої групи з вирішення проблемних питань Донецької та Луганської областей, Автономної Республіки Крим та м. Севастополя була схвалена пропозиція Мінветеранів створити Національний центр документування порушень прав і свобод людини на тимчасово окупованій території України.

Про це за підсумками роботи комісії 31 січня повідомила пресслужба Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

“Його завданням стане в першу чергу фіксація найтяжчих порушень міжнародного гуманітарного права. Також його робота допоможе акумулювати інформацію, яка сформує історичну правду про події на сході країни”, – зазначили у Мінветі.

“Таким чином, цей центр стане додатковим інструментом в протидії нашої країни російській агресії”, – додали у відомстві.

Читайте також:
Півострів, що бореться. Лутфіє Зудієва – про “Кримську солідарність” та журналістику опору

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна