На Рівненщині відновлять військовий аеродром

 

У 2020 році авіаційна комендатура поблизу міста Дубно має набути бойових спроможностей і приймати авіацію Повітряних сил Збройних сил України. Сюди перебазується особовий склад авіаційної комендатури з Луцька, де тепер розташована Севастопольська бригада тактичної авіації.

Як повідомляє “Новинарня“, про такі зміни в четвер, 30 січня, інформують пресофіцери командування Повітряних сил ЗСУ.

За словами фахівців логістики, зараз на летовищі необхідно провести чимало ремонтно-відновлювальних робіт. Йдеться про злітно-посадкову смугу, стоянку, будівлі забезпечення, комунікації.

“Колись у Дубно базувався полк бомбардувальників Су-24, який було розформовано ще два десятиліття тому. І лише завдяки присутності військових на фондах колишньої авіаційної частини, вдалося зберегти інфраструктуру аеродрому. Але час та природа робить своє і без фінансових вливань, звісно, ніяк”, – констатують у Командуванні ПС ЗСУ.

Місцева влада обіцяє допомогти військовим авіаторам на новому місці, а мер Дубна Василь Антонюк уже запропонував командувачу Повітряних сил деякі варіанти приміщень для військових в межах міста.

Йдеться про будівництво дитячого садочку, басейну, і навіть про виділення півтора гектара землі для будівництва житла військовим.

На рівні міської ради уже працює програма щодо шефської допомоги військовим частинам.

Як інформувала “Новинарня“, в Україні військові аеродроми адаптують до стандартів НАТО.

Читайте також:
“За шампіньйонами на аеродром”: у двох авіабригадах протягом вихідних затримали “грибників”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна