“Слуга народу” все ще утримує першість у рейтингу виборців, – соціологія

 

Президентська партія “Слуга народу” досі має найбільшу популярність серед виборців. Коли би вибори відбувалися знову, за неї проголосувала би майже половина виборців.

Як передає “Новинарня“, про це свідчить січневе дослідження “Центру Разумкова”.

Згідно з результатами опитування, у випадку, якби вибори до Верховної Ради України відбулися найближчої неділі, ті виборці, які мають намір піти на вибори і вже визначилися з вибором, найчастіше віддали би свій голос за партію “Слуга народу” (45,4%).

За “Опозиційну платформу – За життя” проголосували би 13,8% опитаних, 12,3% — за “Європейську солідарність”, 8,0% — за ВО “Батьківщина”, 5,2% — за партію “Сила і честь”, 2,9% — за “Громадянську позицію”, 2,9% — за “Радикальну партію Олега Ляшка”, 2,5% — за “Голос”, 2,2% — за партію “Українська стратегія Гройсмана”, 1,6% — за ВО “Свобода”, 0,9% — за партію “Опозиційний блок”, 0,6% — за “Національний корпус”, 0,5% — за “Партію Шарія”, 1,1% — за інші партії.

У всіх макрорегіонах “Слуга народу” є лідером електоральних симпатій.

У Західному та Центральному регіонах друге місце посідає “Європейська солідарність”, а третє — ВО “Батьківщина”. У Східному та Південному регіонах другий показник має “Опозиційна платформа — за життя”.

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова на замовлення інтернет-ресурсу “Обозреватель” з 17 по 21 січня  2020 року.
Опитали 2000 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за репрезентативною вибіркою. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Читайте також:
Партіям відшкодували майже пів мільярда витрат на виборах, – “Чесно”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна