СБУ затримала колишнього бойовика з угруповання “Призрак”

 

Військова контррозвідка СБУ затримала колишнього бойовика незаконного угруповання “Призрак”.

Про це у четвер, 30 січня, повідомляє пресцентр СБУ.

“Оперативники спецслужби встановили, що мешканець Бахмутського району відбував покарання за крадіжку в одному з місць позбавлення волі на Донеччині. Після звільнення у червні 2014 року чоловік приєднався до терористів “ДНР”. Бойовики доручили йому нести “бойові чергування” на блокпостах у районі міста Сіверськ. Після звільнення населеного пункту силами Антитерористичної операції влітку 2014 року він втік від бойовиків та тривалий час переховувався на території Російської Федерації”, – йдеться в повідомленні.

Наприкінці минулого року чоловік повернувся на підконтрольну Україні територію Донеччини та у січні 2020-го був встановлений і затриманий контррозвідниками спецслужби.

Під час досудового розслідування колишньому бойовику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України.

Як писала “Новинарня“, безпілотник ОБСЄ зафіксував пів сотні танків росіян на полігонах ОРДО.

Читайте також:
СБУ на Луганщині затримала екс-бойовика “ЛНР” із “Призрака”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна