СБУ викрило масштабну схему виробництва та збуту алкоголю. ВІДЕО

 

Служба безпеки викрила механізм масштабної фальсифікації та збуту контрафактного алкоголю, з кустарним виробництвом на заводі у Чернігівській області.

Про це у четвер, 30 січня, повідомляє пресслужба СБУ.

Ще наприкінці минулого року оперативники викрили на Тернопільщині підпільну мережу із реалізації алкосурогату. Контрафакт реалізовували під виглядом продукції підприємства, яке припинило свою діяльність ще в 2016 році.

Аналогічну схему СБУ блокувала нещодавно також у Рівному.

Розслідування вивело оперативників на контрафактне виробництво у промислових масштабах на лікеро-горілчаному заводі у Чернігівській області.

Організатори схеми продавали алкголь із підробленими акцизними марками та без сплати до бюджету обов’язкових платежів через заклади роздрібної торгівлі по всій країні.

У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 199, співробітники СБУ провели низку обшуків за місцями розташування виробничих потужностей на Чернігівщині, а також на складах у Києві та області.

Під час слідчих дій правоохоронці також виявили у столиці ще один “кустарний” цех, на якому організатори оборудки виготовляли лікери із ароматизаторів та смакових добавок, термін придатності яких скінчився торік.

Тривають слідчі дії. Перевіряються факти збуту контрафакту в інших областях.

Читайте також:
У Києві колишнього начальника ДАІ затримали за водіння в нетверезому стані

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна