У Києві розклеїли проросійські білборди. КМДА прибрала, МВС з’ясовує обставини

 

Уночі на вулицях Києва невідомі розмістили дев’ять плакатів із провокативним змістом: “Росія – наш головний стратегічний партнер”. Комунальники їх демонтували.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в четвер, 30 січня, відзвітували пресслужби КМДА та МВС.

У поліції розповіли, що в ніч на 30 січня в декількох районах Києва з’явилися антиукраїнські плакати із закликами до співпраці з країною-агресором.

На білбордах був зображений засновник будівельної компанії Holly Industrial Олег Катющенко і напис “Росія – наш головний стратегічний партнер” російською мовою.

Зазначено, що правоохоронці з’ясовують обставини появи білбордів.

Заступник голови КМДА Валентин Мондриївський заявив, що оператори зовнішньої реклами не надавали згоду на розміщення подібних сюжетів, тобто провокативні білборди розмістили піратським способом.

Він зазначив, що було прибрано 9 незаконних наклейок з 5 білбордів та наголосив, що комунальні служби контролюють ситуацію в місті.

КП “Київреклама” інспектує вулиці і перевіряє рекламні засоби на можливу наявність реклами провокативного змісту.

За інформацією в ЗМІ, компанія Holly Industrial, засновником якої є зображений на провокативних білбордах Олег Катющенко, займається будівництвом, відновленням котеджів, офісних та історичних будівель.

Його дружиною є Інна Катющенко, вона – директор компанії Edipresse Media, яка займається виробництвом жіночих журналів “Единственная”, “Юная леди”, “VIVA! Украина”, “Твой малыш”, “Уютная квартира”, “Приватный дом” тощо.

На своїй сторінці у Facebook вона написала, що стосовно її чоловіка було розміщено білборди з провокативним змістом, але вони не знають, хто і чому це зробив.

Читайте також:
“Опоблок” тролить партію Медведчука білбордами з цитатами їхнього Киви

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна