В Афганістані розбився військовий літак США

 

Американські військові підтвердили, що один з їхніх літаків зазнав аварії на сході Афганістану в понеділок.

Як повідомляє “Новинарня“, про це заявив речник командування американських сил в Афганістані полковник Сонні Леггетт.

“Поки причина катастрофи розслідується, немає ніяких ознак того, що аварія була викликана ворожим вогнем. Ми надамо додаткову інформацію, як тільки вона буде доступна”, – написав Леггетт в Twitter.

Літак зазнав аварії в районі Дех Як, провінція Газні, в районі з сильною присутністю талібів. Невідомо, скільки людей було на борту.

Акаунти талібів в соціальних мережах опублікували кадри зі згорілим літаком з маркуванням ВПС США.

На відео показаний літак Bombardier E-11A – тип реактивного літака, який використовується ВПС США для електронного спостереження за Афганістаном. Дані цього відео не підтверджені.

Спочатку афганська влада заявила, що розбився літак державної авіакомпанії “Ariana”, але компанія швидко це спростувала.

Літак E-11A – один з чотирьох у ВПС США. По суті, це адаптований представницький літак Bombardier, обраний через його здатність літати на великій висоті і зі збільшеною дальністю польоту.

Його завдання – забезпечити кращий зв’язок між повітряними і наземними силами, а також між різними типами літаків, які працюють у важкодоступній місцевості або використовують несумісні канали передачі даних.

Передбачається, що у талібів немає таких зенітних ракет, які необхідні для збивання літаків, що літають на великих висотах.

Читайте також:
В Афганістані під час нападу на вертоліт поранені українські пілоти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна