Суд відмовився повертати державі компанію “Дніпроавіа” з власності Коломойського

 

Фонд державного майна не зміг довести у суді необхідність повернення компанії “Дніпроавіа” до державної власності.

Про це у вівторок, 28 січня, повідомляє Finbalance з посиланням на рішення Північного апеляційного суду від 23 січня.

Північний апеляційний суд залишив без змін рішення Госпсуду Києва від 11 вересня 2019 року, яким Фонду держмайна відмовили у задоволенні позову проти ТОВ “Галтера” в справі про розірвання договору купівлі-продажу 94,6% акцій “Дніпроавіа” від 28 серпня 2009 року.

Свій позов ФДМ мотивував неналежним виконанням “Галтерою” зобов’язання передати злітно-посадкову смугу, радіомаякову систему і земельні ділянки, на яких вони розташовані, у власність держави до 2 вересня 2014 року.

Також за оцінками ФДМ, “Галтера” з передбачених 882,1 млн грн інвестицій до 31 грудня 2014 року для відновлення аеропорту “Дніпропетровськ” (зокрема для реконструкції злітно-посадкової смуги) внесла лише 142,1 млн грн.

Як пише “Еспресо”, до цього Господарський суд столиці відмовився задовольнити позов Фонду держмайна до компанії “Галтера” в справі про розірвання договору купівлі-продажу 94,6% акцій “Дніпроавіа” від 28 серпня 2009 року.

“Дніпроавіа” здійснювала регулярні та чартерні авіарейси до країн Європи, Близького Сходу, так званого СНД.

Фонд держмайна наприкінці серпня 2009 року продав 94,572% акцій компанії ТОВ “Галтера”, авіакомпанією через “Галтеру” заволоділа група “Приват” бізнесмена Ігоря Коломойського.

За рішенням госпсуду за поданням Дніпропетровської обласної прокуратури 30 березня 2017 року 94,5% акцій ПАТ “Авіаційна компанія “Дніпроавіа” мали списати на користь держави.

Читайте також:
Нацбанк програв Коломойському у справі про земельні ділянки на Одещині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна