У Харкові мітинг за російську мову в школах завершився сутичками. ВІДЕО

 

У понеділок, 27 січня, націоналісти перешкодили проведенню проросійського мітингу під стінами Харківської облдержадміністрації на вулиці Сумській, організованому лідером міської організації “Опозиційна платформа – За життя” Андрієм Лесиком.

Про це інформує місцеве видання Status Quo.

Організатори акції збирались на 11:00. На мітинг прибули до 30 осіб. Порядок на заході мали забезпечувати близько 60 поліцейських.

Після початку акції до її учасників підійшли представники “Нацкорпусу”, “Правого Сектору” та “Світанку”. Між Андрієм Лесиком і лідером харківського “Нацкорпусу” Костянтином Нємічевим сталася словесна перепалка.

В учасників мітингу полетіли яйця.

У конфлікт втрутилася поліція, яка розвела сторони. Після цього учасників акції відвезли із вулиці Сумської автобусами.

Як писала “Новинарня“, очільниця Міносвіти Ганна Новосад заявила, що російськомовні школи перейдуть на навчання українською з вересня 2020 року.

Читайте також:
“Рішення Кернеса щодо проспекту Жукова – насмішка із Зеленського”, – заст. директора УІНП

Більшість українців проти надання російській статусу державної мови, – соціологія

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна