У Дніпрі пікетувальники перекрили під’їзди до головного офісу “ПриватБанку”

 

У Дніпрі пікетувальники зранкув понеділок, 27 січня, перекрили всі під’їзди до центрального офісу “ПриватБанку”, працівники фінустанови викликали поліцію.

Про це повідомляє “Укрінформ” із посиланням на пресреліз банку.

“27 січня зранку пікетники незаконно та в зухвалій формі перекрили за допомогою підручних засобів всі під’їзди до центрального офісу, що унеможливлює роботу інкасаторських служб, а також роботу аварійних бригад та швидкої допомоги”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, “ПриватБанк” розцінює цей інцидент як спробу тиску і звернувся до правоохоронців та міської влади Дніпра з вимогою забезпечити правопорядок та дотримання законності під час проведення пікетів працівників Нікопольського заводу феросплавів біля будівель головного офісу банку.

Водночас, прессекретар “ПриватБанку” Олег Серга повідомив у фейсбуці, що поліція, яку викликали працівники банку, зараз веде переговори з пікетувальниками.

Із вересня 2019 року нібито представники Нікопольського заводу феросплавів проводять пікетування будівель головного офісу “ПриватБанку” у Дніпрі та Києві, а з початку 2020 року – й біля найбільших відділень банку у центрі Дніпра.

У травні 2018 року Нацбанк подав до Господарського суду Дніпропетровської області позов про звернення стягнення на рухоме майно, що належить АТ “Нікопольський завод феросплавів” і було передане в заставу як забезпечення зобов’язань АТ КБ “ПриватБанк” за кредитом рефінансування.

28 серпня суд затвердив мирову угоду між Нацбанком і АТ “Нікопольський завод феросплавів”, причому ініціатором виступило АТ. Згідно з мировою угодою НЗФ зобов’язався погасити заборгованість “ПриватБанку” за кредитом рефінансування в сумі, яка дорівнює ринковій вартості заставного майна, на яке Національний банк України звертав стягнення в цьому процесі.

6 вересня 2019 р. АТ “Нікопольський завод феросплавів” достроково погасило всю суму заборгованості у розмірі 21 млн грн, хоча за угодою підприємство мало змогу зробити це протягом 12 місяців рівними частинами без комісії.

Працівники заводу протестували проти мирової угоди з Нацбанком, стверджуючи, що через цю угоду їм не виплачують зарплату.

Читайте також:
Нацбанк програв Коломойському у справі про земельні ділянки на Одещині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна