США планують укласти торговельну угоду з Британією до кінця року

 

Сполучені Штати до кінця року хочуть домовитись з Великою Британією про нову торгівельну угоду після Brexit.

Про це заявив міністр фінансів США Стів Мнучин, повідомляє “Європейська правда” із посиланням на ВВС.

Мнучин вважає, що Британія може одночасно вести переговори про торгові угоди зі США та ЄС.

“Я досить оптимістичний”, – сказав він у Лондоні.

Після Brexit Британія зможе вести переговори та підписувати нові торгові угоди з країнами, які не мають існуючих угод з ЄС – як, наприклад, США.

Одночасно Британія також веде переговори про угоду про вільну торгівлю з ЄС, щоб гарантувати, що британські товари не підпадатимуть під дію тарифів та інших торговельних бар’єрів після закінчення перехідного періоду.

Мнучин сказав, що США “готові виділити багато ресурсів” на забезпечення торговельної угоди з Британією цього року.

“Ми говорили, що наша мета – ваша мета – намагатись досягти обидві ці торгові угоди цього року. І я думаю, що з позиції США ми готові виділити багато ресурсів. У Британії та США є дуже схожі економіки з великою орієнтацією на послуги, і я думаю, це будуть дуже важливі відносини”, – сказав він.

Як писала “Новинарня“, палата громад Британського парламенту 9 січня завершила розгляд законопроєкту про вихід з Європейського Союзу і остаточно затвердила умови Brexit.

Палата лордів парламенту Британії 22 січня дала згоду на схвалення угоди про Brexit, яка дозволяє вихід країни з ЄС з угодою 31 січня.

Законопроєкт про вихід Великої Британії з Євросоюзу вже набрав чинності після схвалення документа королевою Єлизаветою ІІ.

Читайте також:
Ірландія видала рекордну кількість паспортів перед Brexit

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна