Із Росії втік комік Долгополов, що жартував про Путіна і РПЦ

 

Російський стендапер Олександр Долгополов, що жартував на теми президентства Володимира Путіна та християнства, зокрема РПЦ, втік із країни через побоювання за власну безпеку.

Про це повідомляє BBC.

“Я простий хлопець. Розповідаю анекдоти, читаю комікси і граю у відеоігри… Як таке можливо, щоби я опинився у в’язниці? Це взагалі безумство, і я наляканий до смерті”, – заявив комік і наголосив, що не може повідомити про своє місце перебування, бо боїться за власну безпеку.

“Не можу сказати, де я зараз, тому що боюся, що це погіршить моє становище. Я повернуся, щойно з’являться гарантії, що мене не закинуть у в’язницю через мої переконання”, – додав він.

25-річний Долгополов втік із Росії, дізнавшись, що поліція розслідує відео його виступів.

Російська влада заявила про отримання скарг на коміка, мовляв, його жарти “ображають почуття віруючих”. Тому міністерство внутрішніх справ РФ взялося за розслідування.

У четвер, 23 січня, росіянин опублікував фото в інстаграмі із підписом: “Ми приїхали! Ми наразі в безпеці. Дякую за підтримку!”.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Мы доехали! Мы в безопасности, пока. Спасибо за поддержку!

Допис, поширений Александр Долгополов (@sankldive)

BBC також наводить одне з висловлювань Долгополова про Путіна, яке той озвучив під час виступів у Санкт-Петербурзі в лютому 2019 року: “Наше населення розділилося на два табори. З одного боку опинилися ті, хто підтримує Путіна, з іншого – ті, хто вміє читати, писати й робити логічні висновки”.

Як писала “Новинарня“, ексдепутат Держдуми РФ від “Єдиної Росії” Роберт Шлегель утік з РФ і став громадянином Німеччини.

Читайте також:

“Антиукраїнський гумор Зеленського”: всі кпини в одній відеонарізці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна