Теракт у Києві: суд арештував підозрюваного. У нього на “рахунку” – й осквернення могил

 

Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави  підозрюваному в організації вибухів в різних містах, осквернень могил і пам’ятників, який 18 місяців переховувався від слідства.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в четвер, 23 січня, передає пресслужба офісу генерального прокурора.

За даними слідчих, заарештований підозрюється у причетності до:

  • підриву ручної гранати та оскверненні могильного комплексу “Цадика Нахмана” у 2016 році;
  • підриву гранати РГД-5 на території Черкаського відділку поліції у 2017;
  • підриву пам’ятника Угорському народу на Верецькому перевалі у 2017 році.

Також йому інкримінують розпалювання національної ворожнечі та ненависті, що мали місце в урочищі Гута Пенятська в Бродівському районі Львівської області і на території заповідника “Биківнянські могили”, а також спаплюження іудейської релігійної святині – синагоги “Цорі Гільод” у Львові у 2017 році, вчинення хуліганських дій біля посольств США та Литви.

Заарештований підозрюється також закінченому замаху на вбивство, вчиненому способом небезпечним для життя багатьох осіб із застосуванням вибухового пристрою у Києві під час святкування Дня Незалежності у 2017 році.

Читайте також:
Аваков викрив банду “Торпеда”, нібито причетну до дев’яти резонансних злочинів

Окрім того, слідство вважає його причетним до:

  • розфарбовування пам’ятника воїнам АТО;
  • вибуху біля пам’ятника воїнам АТО у 2017 році;
  • підриву ручної гранати біля входу приймальні політичної партії “Національний корпус” у 2017 році.

Читайте також:
“Рука Москви” у справі “банди Торпеда” стане недоведеним міфом, – адвокат

Як інформувала “Новинарня“, 24 серпня о 14:06, після закінчення параду Незалежності в Києві, в поліцію надійшло повідомлення про вибух на вулиці Грушевського.

Вибух відбувся в повітрі, приблизно на висоті людського зросту. За словами волонтерів, які спілкувалися з потерпілими, вибухнула граната РГД-5.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за ст. 15 ч. 2 ст. 115 (“замах на умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб”) Кримінального кодексу України.

Як стало відомо, поранення в голову отримала зокрема теща учасника АТО Валерія Чибінєєва, вона залишається у стабільно важкому стані.
Інший потерпілий – ветеран АТО, офіцер, колишній боєць ВДВ (звільнений у запас), екс-командир роти снайперів 79-ї окремої десантно-штурмової бригади, учасник боїв за Донецький аеропорт, лицар ордена Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Читайте також:
Граната, яка уразила родичів Героя України Чибінєєва,
призначалася для авто з військовими, – Луценко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна