“Слуга народу” Арахамія стверджує, що Україні слід призупинити євроінтеграцію

 

Україні слід тимчасово відмовитися від політики гармонізації власного законодавства із ЄС, натомість створивши “власні правила гри” й використовувати конкурентні переваги.

Про це під час виступу в Українському домі у Давосі у середу, 22 січня, заявив голова депутатської фракції “Слуга народу” Давид Арахамія, повідомляє “Укрінформ”.

“Багато сусідніх країн тиснуть на нас, схиляючи до так званої “гармонізації законодавства”. Однак, я вважаю, що для України це неправильно. Якщо слабша економіка об’єднується із сильнішою, то завжди залишатиметься слабшою, граючи за однаковими правилами”, – сказав Арахамія.

На його переконання, Україна повинна створити унікальні правила, й “заради використання наших відмінностей приходитимуть інвестори”.

“Ці слова можуть бути не популярними у Європарламенті чи деінде, але ми мусимо зайняти якесь унікальне місце, поки не станемо сильнішими, й вже тоді можемо синхронізуватися”, – зазначив депутат.

Лідер фракції “Слуга народу” у Верховній Раді також наголосив на важливості для України створення власних правил гри й використання “конкурентної переваги”.

“Якщо ми гармонізуємося, то можемо стати найслабшою економікою у ЄС, чимось на кшталт Словенії. Будучи величезною державою, ми матимемо дуже малий вплив, оскільки правила гри вже існують”, – підсумував він.

Як писала “Новинарня“, Президент Володимир Зеленський назвав недостатніми дії міжнародного співтовариства щодо російської агресії в Україні.

Читайте також:
“Слуга народу” Арахамія у Давосі дав інтерв’ю російським пропагандистам. ВІДЕО

Кабмін ліквідував свій “застарілий” офіс з євроінтеграції, але є інший

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна