49% ветеранів стикалися з дискримінацією, – дослідження

 

49% ветеранів та ветеранок повідомляють про упереджене ставлення до них з боку суспільства.

Як повідомляє “Новинарня“, про це йдеться у дослідженні, проведеному на замовлення Міжнародної організації міграції.

Зокрема, з таким ставленням ветерани стикаються у:

  • громадському транспорті;
  • адміністративних установах;
  • медичних закладах.

32% опитаних кажуть, що відчувають себе соціально ізольованими, а на думку 73% респондентів, їх можуть зрозуміти лише ті, хто так само служили.

Що стосується доступності для ветеранів пільг та послуг, передбачених державою, то 86% опитаних заявили, що не отримали першочергового забезпечення житлом.

Позику на ремонт житла, реконструкцію чи капітальний ремонт не отримало 80% респондентів. 60% ветеранів не отримали земельних ділянок.

Пільги у сфері охорони здоров’я покриваються трохи краще. Лише 22% опитаних ветеранів повідомили, що не змогли отримати безкоштовно ліки за рецептами.

Кожен третій респондент не отримував безкоштовного курортно-оздоровчого лікування.

Опитування проводилося на замовлення Міжнародної організації міграції у липні-жовтні 2019 року і включало кількісні і якісні компоненти. Було проведено 1780 інтерв’ю з ветеранами і 750 інтерв’ю з членами сімей ветеранів. Також було опитано 2530 респондентів Києві та Київській області, а також у Дніпропетровській та Львівській областях.

Читайте також:
Українців запитали, з чого складається патріотизм: соціологія

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна