У НАТО отримали дрони для “глибинного” спостереження за Росією

 

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг розповів про нові американські безпілотники Альянсу Global Hawk, які здатні відстежувати, що відбувається в глибині Росії.

Як повідомляє “Новинарня“, про це пише видання “Verdens Gang”.

За словами Столтенберга, такі безпілотники дозволяють НАТО отримати перевагу перед Росією і Китаєм, які не володіють подібними технологіями. Єдиною країною, яка має ці технології, є США.

“Вони будуть літати над територією НАТО. Але вони зможуть бачити, що відбувається далеко в глибині розташованих по сусідству з нами країн, і дозволять набагато краще розуміти, що відбувається з іншого боку кордону”, – сказав генсек Альянсу.

Також він зазначив, що такі безпілотники дозволили б НАТО мати більше інформації під час російської агресії в Україні в 2014 році і анексії Криму.

“Якщо б у нас були такі можливості в 2014 році, коли Росія використовувала військову силу на Україні і анексувала Крим, це дало б нам більш точну інформацію про події”, – сказав Столтенберг.

НАТО закупив п’ять Global Hawk, які надійдуть на озброєння Альянсу до 2022 року.

Безпілотники здатні літати без заправки по 30 годин на висоті 18 км.

Радари дозволяють отримувати чіткі зображення з землі в радіусі 200 км.

Читайте також:
Столтенберг пояснив, як НАТО зреагує на розміщення ракет РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна