Вчителів російськомовних шкіл підготують для викладання українською

 

Вчителі російськомовних шкіл пройдуть курси підвищення кваліфікації в рамках підготовки до переходу на українську мову викладання.

Як передає “Новинарня” у понеділок, 20 січня, про це міністерка освіти і науки України Ганна Новосад сказала в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна”.

За її словами, буде певний адаптаційний період для учнів, а за результатами першого року можна подивитися, як це відбувається, і, можливо, відкоригувати навчальні програми.

“Нам зараз насправді важливіше підготувати вчителів, щоби вони були готові викладати державною мовою і підтягнули свою термінологію. Для них ми будемо робити окремі курси підвищення кваліфікації, літню школу для того, щоб вони покращили свої знання мови”, – підкреслила вона.

Новосад уточнила, що рідна мова і література будуть викладатися російською.

“Ми зараз готуємося до того, щоби з вересня школи, які навчалися російською, з п’ятого класу перейшли на вивчення предметів українською мовою. При цьому рідна мова і література будуть викладатися російською. Плюс є можливість факультативів та позакласного навчання. А початкова школа залишається на рідній мові”, – повідомила вона.

Нагадаємо, раніше очільниця Міносвіти Ганна Новосад заявила, що російськомовні школи перейдуть на навчання українською з вересня 2020 року.

Як писала “Новинарня“, в ОРДО хочуть виключити українську мову з обов’язкової програми в школах.

Читайте також:
Угорська громада Закарпаття негативно відреагувала на закон про середню освіту

Українська мова в Національній музичній академії: нова заборона у Валуєвському стилі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна