Силовики завершили допит звільнених полонених: відкрито 14 кримінальних проваджень

 

За результатами допитів полонених, звільнених 29 грудня 2019 року, правоохоронці зареєстрували 14 кримінальних проваджень щодо порушення законів та звичаїв війни.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в понеділок, 20 січня, інформує офіс генерального прокурора.

За словами речників ОГП, у своїх свідченнях звільнені бранці повідомляли, серед іншого, й про:

  • жорстоке поводження з цивільним населенням;
  • катування;
  • застосування фізичного насильства з боку представників незаконних збройних формувань “ДНР” і “ЛНР” та їх пособників тощо.

“Обставини вчинення зареєстрованих злочинів та осіб, які їх скоїли, будуть встановлюватися в межах об’єднаного кримінального провадження за фактами ведення агресивної війни проти України представниками влади Російської Федерації, службовими особами ЗС РФ, членами незаконних збройних організацій “ДНР” і “ЛНР”, вчинення ними жорстокого поводження з цивільним населенням і військовополоненими”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наразі вже встановлено 160 місць несвободи на тимчасово окупованій території Донбасу.

Здійснення досудового розслідування у вказаних кримінальних провадженнях доручено слідчим Головного слідчого управління Служби безпеки України.

Як інформувала “Новинарня“, 13 січня Офіс генерального прокурора заявляв, що спільно зі Службою безпеки України проводить слідчі дії з особами, звільненими 29 грудня 2019 року з полону на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Читайте також:
СБУ прояснила, скільки військових і цивільних лишаються в полоні бойовиків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна