Порошенко ходив у ДБР, аби отримати три повістки, – адвокат

 

П’ятий президент України та лідер партії “Європейська солідарність” Петро Порошенко 20 січня відвідав Державне бюро розслідувань, щоб “примусити слідчих вручити повістки про виклик свідка у порядку, встановленому КПК”.

Як повідомляє “Новинарня“, про це заявив адвокат Петра Порошенка Ігор Головань під час брифінгу в понеділок, 20 січня.

“До цього дня жодних повісток Петро Порошенко не отримував. Він сьогодні прийшов, щоб отримати повістки про виклик для допиту у якості свідка на 24 січня 2020 року (справа про Мінські угоди), на 31 січня 2020 року (справа моряків), 11 лютого 2020 року (справа про судову реформу). Наголошую, жодних інших повісток ні на 21 січня, ні на інші дати не вручалося”, – цитує Голованя “Еспресо”.

Адвокат зазначив, що повістки вручав начальник третього слідчого відділу Першого управління організації досудових розслідувань ДБР Корецький.

“У ДБР дуже прискіпливо ставляться до порядку вручення повісток, коли це стосується слідчих цієї організації. А от коли мова йде про вручення повісток Петру Порошенку, спільники недавно звільненого Труби вважають формальності зайвими і дозволяють собі надсилати те, що вони вважають викликом свідка, адвокату у WhatsApp”, – наголосив адвокат.

За його словами, слідчі ДБР Сергєєва, Роженко, Гульченко та Осетрова не з’являються до суду тому, що їм перешкоджає вже згаданий ймовірний учасник діалогів “Трубу прорвало”.

Читайте також:
Порошенко знову ходив на допит в ДБР. Питали про Керченську протоку

Рябошапка про підозру Порошенку: “Не анонсуємо”

Як інформувала “Новинарня“, колишній заступник глави адміністрації президента Януковича, юрист Андрій Портнов після Євромайдану виїхав до Росії, а згодом — до Австрії. Однак він повернувся в Україну 19 травня 2019 року, після перемоги Володимира Зеленського на виборах.
Він близький до олігарха Ігоря Коломойського і голови адміністрації Зеленського Андрія Богдана.

За заявами Портнова відкрито багато проваджень щодо дій президента Петра Порошенка, зокрема справу стосовно продажу “Кузня на Рибальському” Сергію Тігіпку, наступ ЗС України на Донбасі 2014 року, рейд суден ВМСУ в Азовське море через Керченську протоку в листопаді 2019 року, купівлю каналу “Прямий”, вивезення до Молдови корумпованого судді Миколи Чауса, фальсифікації документів про формування парламентської коаліції 2016 року та ін.
Портнов не приховує, що мститься Порошенку і постмайданній владі та хоче провести щодо них люстрацію.

Юристи Петра Порошенка називали згадані позови політичними переслідуваннями з боку Портнова, передвиборчим тиском, “юридичним тролінгом” і завідомо неправдивими повідомленнями.
Голову ДБР Романа Трубу, який відкриває провадження, у Порошенка назвали “інструментом в руках поплічника Віктора Януковича” Портнова. Також оприлюднено дані “прослушки” про залежність Труби від офісу президента.

Коли Петро Порошенко приходив на допит у ДБР за викликом 25 липня 2019 року, поруч із Бюро сталася сутичка, спричинена опонентами експрездента.

Як інформувала “Новинарня“, ДБР також розслідує “захоплення влади” Порошенком, Гройсманом і Парубієм.

Читайте також:
“Спілкуємося з Telegram-каналом Портнова”: Порошенко приїхав на допит у ДБР

Портнов на допиті в ГПУ говорив про “злочинне угруповання Парубія”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна