Джонсон заявив Путіну, що позиція Британії щодо отруєння в Солсбері незмінна

 

Прем’єр Великої Британії Борис Джонсон сказав російському лідеру  Вололимиру Путіну, що нормалізації відносин між Британією та Росією наразі не буде, майже через два роки після хіматаки в Солсбері.

Про це у понеділок, 20 січня, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на The Guardian.

Лідери Британії і Росії зустрілися в Берліні в кулуарах міжнародного саміту про майбутнє Лівії. Згідно з повідомленням про розмову, опубліковану Даунінг-стріт, Джонсон дотримується позиції попередниці Терези Мей.

Він пояснив, що в позиції Великої Британії щодо Солсбері немає змін, що було необдуманим використанням хімічної зброї та нахабною спробою вбивства невинних людей на землі Великої Британії. Він сказав, що такий напад не повинен повторюватися”, – заявив речник.

“Прем’єр-міністр наголосив, що не буде нормалізації наших двосторонніх відносин, поки Росія не припинить дестабілізуючу діяльність, яка загрожує Великій Британії та нашим союзникам і підриває безпеку наших громадян і нашу колективну безпеку”.

Служби розвідки Великої Британії вважають, що Путін, “ймовірно”, схвалив напад на Сергія Скрипаля, колишнього російського військового офіцера, та його дочку, які отруїлися, але вижили.

Як писала “Новинарня“, прем’єр Британії Джонсон вважає неможливим перезавантаження відносин з РФ.

Читайте також:

Посольство України вимагає від поліції Британії прибрати тризуб із переліку екстремістської символіки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна