Японський міністр пішов у декрет

 

Міністр навколишнього середовища Японії Сіндзіро Коїдзумі повідомив, що в нього народився син і він іде в декретну відпустку на два тижні. Це перший чиновник-чоловік у цій країні, який узяв перерву в роботі, щоб доглядати за немовлям.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 17 січня, пише агентство “Reuters”.

Коїдзумі каже, що своїм кроком хоче подати приклад японським чоловікам, які жертвують родиною заради роботи.

“Близько 80% чоловіків, які працюють, хотіли б взяти відпустку по догляду за дитиною, але тільки 6% це роблять. Я думаю, що деякі аспекти цієї проблеми не може вирішили лише зміна системи. Я хотів би створити прецедент і сподіваюся, що після цього все зміниться на краще”, — сказав міністр.

Деякі консервативні японські політики розкритикували рішення Коїдзумі, засумнівавшись його у відданості державі та роботі.

А от у пересічних японців ідея міністра викликала виключно позитивну реакцію.

“Я думаю, що це чудово. Є багато положень, які зараз залишаються тільки на папері. І дуже добре, що така авторитетна людина демонструє подібну ініціативу”, – сказав у коментарі журналістам мешканець Токіо Хітосі Аокі.

Сіндзіро Коїдзумі — син колишнього прем’єр-міністра Японії Дзюнітіро Коїздумі (2001-2006). Улітку 2019 року він оголосив, що одружується з відомою японською телеведучою Крістел Такігавою і що пара очікує на первістка. Пізніше Коїдзумі повідомив, що піде на кілька тижнів у відпустку з догляду за дитиною.

Заохочення чоловіків брати декретні відпустки є частиною програми уряду чинного прем’єра Сіндзо Абе під назвою “Жінкономіка”, яка покликана підвищити рівень зайнятості жінок в Японії.

Читайте також:
Японія купить острів для військових навчань США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна