У Палаті представників США з’явилася резолюція на підтримку України

 

Співголова Українського Кокусу в Конгресі США конгресменка Марсі Каптур внесла на розгляд Палати представників двопартійну резолюцію на підтримку України та проти російської агресії.

Як передає “Новинарня” у п’ятницю, 17 січня, текст документу доступний на офіційній сторінці конгресменки.

Резолюція охоплює дев’ять сторінок та має офіційну назву: “Щодо підтвердження життєво важливого інтересу Сполучених Штатів до свободи в Європі та рішучої підтримки України в її зусиллях протистояти російській агресії, а також продовження її траєкторії до спільноти демократій”.

Документ, зокрема, висловлює підтримку США демократичним процесам в Україні, її інтеграції до НАТО, містить заклик щодо посилення американської допомоги у сфері безпеки та оборони.

Крім того, резолюція засуджує російську агресію та вимагає від РФ вивести свої війська з території України, припинити анексію Криму, а також закликає союзні країни посилити тиск на Москву.

У документі, крім того, підтверджується позиція США проти побудови “Північного потоку – 2”.

Марсі Каптур підтримали інші співголови Українського Кокусу, у тому числі члени Палати представників США Енді Харріс, Майк Квіглі та Брайан Фіцпатрік. У цьому зв’язку конгресмени, які представляють обидві партії, виступили зі спільною заявою.

“У той час, коли російська демократія, на жаль, руйнується на наших очах з останнім захопленням влади президентом Володимиром Путіним, Україна продовжує вживати заходів щодо зміцнення своїх демократичних інститутів. Як члени Конгресу, ми вдячні за стійкість і досягнення українського народу в умовах російської агресії”, – наголошується в спільній заяві.

При цьому підкреслюється, що успіх України лише зміцнить інтереси національної безпеки США в регіоні та в усьому світі.

Читайте також:

США опублікували листування партнера адвоката Трампа з українськими чиновниками

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна