В ООС раптово перевірили готовність ПТРК й танків: які результати

 

У районі відведення важкого озброєння в районі проведення операції Об’єднаних сил командування провело раптову перевірку готовності протитанкових і танкових підрозділів.

Як повідомляє “Новинарня“, про спонтанну перевірку та її результати звітують у четвер, 16 січня, у пресцентрі штабу ОС.

“Вранці наш підрозділ здійснив марш до точки ймовірного прориву противником оборони та розгорнувся на визначеному вогневому рубежі. Вже на місці екіпажі танків здійснили маскування техніки з подальшим виконанням визначеного командуванням тактичного маневрування”, – розповідає командир танкового підрозділу В’ячеслав.

Завданням протитанкового резерву було під прикриттям ранкової темряви зайняти вигідний рубіж, і в подальшому виявити та умовно знищити танки противника керованими ракетами.

“У ході перевірки наш підрозділ відпрацював висування на позиції, підготовку до застосування та знищення ворожих цілей із застосуванням протитанкових ракетних комплексів “Стугна-П”, – повідомив командир протитанкового дивізіону Володимир.

За словами офіцера, розрахунки ПТРК “Стугна-П”, знаходячись за кілька кілометрів від лінії зіткнення, постійно вдосконалюють до дрібниць навички щодо відпрацювання алгоритму дій до застосування протитанкових ракетних комплексів проти броньованих цілей противника.

“Раптова перевірка бойової готовності показала, що підрозділи навчені, підготовлені та спроможні виконати у разі прориву збройними формуваннями Російської Федерації нашої оборони, бойове завдання зі знищення противника”, – наголосив офіцер штабу командування оперативно-тактичного угруповання “Схід”.

Після завершення маневрів підрозділи, які підлягали перевірці, повернулися до визначених місць відведення важкого озброєння.

Читайте також:
Підрозділи ООС провели навчання із залученням “Точок-У”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна