Рада схвалила за основу законопроєкт про СЗР

 

Верховна Рада у четвер, 16 січня, ухвалила за основу в повторному першому читанні законопроєкт №2414-д “Про Службу зовнішньої розвідки”.

Як передає “Новинарня“, цей законопроєкт підтримали 237 народних депутатів.

У документі пропонується викласти в новій редакції закон “Про Службу зовнішньої розвідки України”, врегулювати питання правового статусу відомства, керівництва його діяльністю і загальної структури.

Законопроєкт визначає правовий статус СЗР, унормовує відповідно до Конституції України питання керівництва, а також призначення і звільнення з посад голови, першого заступника та заступників голови відомства.

Також прописана загальна структура Служби відповідно до визначеної президентом України організаційної структури і врегульовано питання освіти територіальних підрозділів установ, підприємств, установ, організацій в межах затвердженої загальної чисельності, визначеної цим проектом закону.

Крім того, у Прикінцевих положеннях проекту передбачено синхронізоване введення в дію цього проекту в разі його ухвалення одночасно з набуттям чинності закону “Про розвідку”.

Як писала “Новинарня“, 20 вересня президент призначив нового голову Служби зовнішньої розвідки.

11 вересня президент звільнив Владислава Бухарєва з посади голови СЗР та призначив його першим заступником голови Служби безпеки України.

Читайте також:
33-річна прокурорка пояснила, що робитиме на посаді заступника голови СЗР

“Не лише медаль ФСБ”. У нового голови СЗР Бухарєва знайшли ознаки незаконного збагачення і дружбу з “Кварталом”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна