Полковника Ноздрачова, що заявив про “реінтеграцію” з бойовиками, понизили у посаді

 

Військова служба правопорядку у Збройних силах України завершила службове розслідування щодо оприлюднення начальником Управління цивільно-військового співробітництва ЗС України полковником Олексієм Ноздрачовим заяв, що виходять за межі його службових обов’язків.

Про це у четвер, 16 січня, інформує пресслужба ВСП ЗСУ у фейсбуці.

“Під час розслідування військовослужбовець надав вичерпні пояснення і пройшов ретельну процедуру опитування з використанням поліграфу. Обставини та умови події також були всебічно вивчені фахівцями військової контррозвідки Служби безпеки України”, – йдеться у повідомленні.

Під час розслідування встановили, що стороннього впливу на полковника Олексія Ноздрачова не було.

Водночас офіцер грубо порушив вимоги нормативно-правових актів, що регламентують діяльність військових службових осіб.

За результатами службового розслідування полковника Олексія Ноздрачова притягнули до дисциплінарної відповідальності та понизили у посаді.

Як запевнили у ВСП, подальше проходження служби військовослужбовцем не буде пов’язане з керівництвом підрозділом цивільно-військового співробітництва Генерального штабу ЗС України.

Як писала “Новинарня“, 12 грудня 2019 року під час “круглого столу” в агентстві “Укрінформ” у Києві начальник Управління військово-цивільного співробітництва ЗСУ полковник Олександр Ноздрачов заявив, що “українські військові і військові росіяни, які проти нас воювали та продовжують воювати, і навіть ті військові, які є в формуваннях Донецької і Луганської областей, реінтегруються дуже швидко”, бо існує “військова традиція”. Цьому він протиставив незгоду “праворадикальних рухів” та ветеранів із їхнього кола.

У Генштабі ЗСУ заявили, що висловлювання полковника є “оціночними і суб’єктивними”, та заявили про початок службового розслідування.

Увечері 12 грудня Ноздрачов написав два пости в фейсбуці: спершу заявив, що журналісти висмикнули його слова із контексту, а потім, із виступом на відео, визнав, що висловився некоректно, допустив помилку і сказане ним “не відображає те, що він хотів донести”. Полковник попросив вибачення та висловив готовність бути покараним.

Читайте також:
“Він там не один такий”. Як ветерани ходили в МОУ звільняти скандального Ноздрачова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна