Нацгвардія створила комітет для підтримки сімей загиблих бійців

 

З ініціативи сімей загиблих бійців у Нацгвардії створили Комітет сприяння соціального захисту членів сімей бійців, які загинули під час проведення АТО/ООС і під час виконання службових обов’язків.

Про це у четвер, 16 січня, повідомила пресслужба НГУ.

“Основною метою діяльності Комітету буде здійснення заходів, спрямованих на соціальний і правовий захист законних інтересів і соціальну реабілітацію осіб, членів сімей воїнів, загиблих (зниклих безвісти) під час проведення АТО/ООС і під час виконання службових обов’язків”, – зазначили в Нацгвардії.

Комітет очолила матір загиблого воїна Нацгвардії Євгенія Харченка – Наталія Харченко.

Згідно з інформацією пресслужби, на сьогодні війна забрала життя 229 військовослужбовців НГУ, з них 193 – бойові втрати. Також було поранено і травмовано 881 військовослужбовця, вважаються зниклими безвісти 14 військовослужбовців.

“Усього ж за 28 років незалежності України загинуло 258 військовослужбовців під час виконання службових обов’язків. На честь загиблих військовослужбовців уже відкрито 218 місць пам’яті, 4 військовослужбовцям посмертно присвоєно звання Героя України”, – йдеться в повідомленні.

Своєю чергою генерал-лейтенант Ярослав Сподар, заступник командувача по роботі з особовим складом, висловив надію, що завдяки новоствореному комітету організації і її секторам у військових частинах і територіальних управліннях буде налагоджено кращу взаємодію, “і наші люди знатимуть, де шукати допомоги і захист”.

Читайте також:
Нацгвардійці привітали Україну зі святами кавер-версією “Щедрика”. ВІДЕО

“Присяга народу і коханій”: 11 нацгвардійців із семи міст України освідчилися своїм дівчатам

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна