Суд арештував бойовика, який охороняв уламки МН17. Застава – 105 тис

 

Охоронцю уламків авіалайнера МН17 обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення застави у 105 тисяч гривень.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в середу, 15 січня, інформувала пресслужба прокуратури Донеччини.

“За клопотанням Артемівської місцевої прокуратури 26-річному мешканцю Торецька, підозрюваному в участі у незаконних збройних формуваннях так званої “ДНР” (ч. 2 ст. 260 КК України), обрано судом запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб з альтернативою внесення застави у розмірі 105 тисяч гривень”, – йдеться у повідомленні.

У відомстві нагадали, що у серпні 2014 року чоловік з корисливих мотивів вступив до лав терористів та був зарахований до так званого батальйону “Народне ополчення”, розташованого у Єнакієвому.

“Одягнений у військову форму російського зразка та озброєний АК-47 і пістолетом системи “Макаров”, бойовик здійснював охорону блокпоста у селі Грабове Шахтарського району Донецької області, де перевіряв автомобілі і документи у водіїв і пасажирів та передавав керівникам отримані від інформаторів дані про місцезнаходження та пересування військової техніки Збройних сил України”, – додали у прокуратурі.

Зазначається, чоловік був задіяний в охороні місця авіакатастрофи пасажирського літака “Boeing 777” рейсу МН17 компанії “Malaysia Airlines”, унаслідок якої загинули 298 пасажирів і членів екіпажу.

Він знаходив серед уламків речі та інші матеріальні цінності, що належали загиблим, передавав їх своїм ватажкам, отримуючи грошову винагороду у розмірі від 500 до 1500 руб.

Наразі досудове розслідування триває.

Як інформувала “Новинарня“, 10 січня на Донеччині прикордонники зі складу Об’єднаних сил затримали бойовика, який охороняв місце і залишки збитого росіянами літака рейсу “МН17”.

Читайте також:
Бойовики “ЛНР” намагалися завербувати чиновника Мін’юсту. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна