Прорив тепломережі біля Ocean Plaza в Києві: правоохоронці почали розслідування

 

За фактом прориву теплотраси біля Ocean Plaza у Києві правоохоронці почали кримінальне провадження.

Як повідомляє “Новинарня“, про це у вівторок, 14 січня, інформують у пресслужбі столичної прокуратури.

Зазначається, що в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесено відомості за попередньою правовою кваліфікацією – ч.1 статті 275 Кримінального кодексу України.

Йдеться про порушення під час розроблення, конструювання, виготовлення чи зберігання промислової продукції правил, що стосуються безпечного її використання, а також порушення під час проєктування чи будівництва правил, що стосуються безпечної експлуатації будівель і споруд, особою, яка зобов’язана дотримувати таких правил, якщо це створило загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків або заподіяло шкоду здоров’ю потерпілого.

Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, у Києві в понеділок увечері через порив труби теплотраси на вулиці Антоновича маршрутне таксі провалилося під асфальт. Рятувальники евакуювали з маршрутки чотирьох пасажирів, а також трьох громадян з тролейбуса, що стояв поруч та опинився в паровій завісі.

Гаряча вода з тепломережі потрапила також у магазин “Ашан” та перші поверхи ТРЦ “Ocean Plaza”, частково затопивши його. Людей евакуювали.

Також в інтернеті з’явилось відео, на якому видно, як люди намагаються вибити шибки, щоб врятуватися від окропу.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=j-uIwwm_yAE&feature=emb_logo

Рятувальники винесли на руках з приміщення п’ятьох людей.

Читайте також:
Поблизу Широкиного згоріла база парамедиків: один постраждалий

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна