У Харкові екснацгвардійця, який мав підірвати розвідника ЗСУ, взяли під варту

 

Харків’янина, який раніше проходив військову службу у Національній гвардії, взяли під варту за підозрою у замаху на вбивство одного з екскомандирів розвідпідрозділу батальйону Збройних сил.

Про це у понеділок, 13 січня, повідомляє пресслужба офісу генпрокурора.

“За клопотанням прокуратури Харківської області Київський районний суд Харкова обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, без права внесення застави харків’янину, який підозрюється у замаху на вбивство ексрозвідника ЗСУ ймовірно на замовлення РФ”, – мовиться у повідомленні.

Як писала “Новинарня“, 10 січня чоловіку повідомили про підозру за фактом замаху на вчинення за попередньою змовою групою осіб та на замовлення умисного вбивства одного з екскомандирів розвідпідрозділу батальйону ЗСУ (ч.3 ст. 15, п.п.11, 12 ч.2 ст. 115 КК України) та незаконного зберігання, носіння та перевезення саморобного вибухового пристрою (ч. 1 ст.263 КК України).

Слідство допускає, що чоловік здійснював підготовку умисного вбивства на замовлення спецслужб РФ. Він нібито мав вчинити злочин за допомогою саморобного вибухового пристрою.

Триває досудове розслідування.

Як відомо, напередодні голова СБУ перебував на курорті у Французьких Альпах і не був присутній у ніч на 9 січня на нараді в офісі президента.

Читайте також:
У Харкові підстрелили офіцера карного розшуку поліції. Аброськін знає замовника

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна