В Росії утримують 290 українців у рабстві

 

Унаслідок російської збройної агресії, що призвела до окупації частини територій Донецької та Луганської областей, постійно порушуються права українців.

Про це  заявив заступник міністра соцполітики з питань євроінтеграції Сергій Ніжинський, йдеться у повідомленні пресслужби відомства у п’ятницю, 10 січня.

“Зараз основними країнами експлуатації громадян України є Росія – 290 та Україна – 255 громадян”, – сказав посадовець.

Заступник міністра поінформував, що починаючи з 2015 року громадяни України масово потерпають від втягнення їх у військовий конфлікт, зокрема чоловіків експлуатують для розвантаження боєприпасів, риття окопів, розмінування територій, жінок ґвалтують, а дітей використовують як живий щит, продають, здають у жебракування, дівчаток використовують у секс-індустрії тощо.

“На жаль, тенденція втягнення громадян України у збройні конфлікти зберігає свої позиції та продовжує існувати”, – наголосив він.

Як писала “Новинарня“, поліція викрила “рабську” мережу реабілітаційних центрів із росіянином на чолі.

Читайте також:
У Мінветі створили робочу групу для захисту прав ув’язнених ветеранів. СКЛАД

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна