НБУ дозволить обмін валюти онлайн у всіх фінустановах у середині 2020 року

 

Національний банк України планує у 2020 році дозволити проводити операції з обміну валют онлайн (за допомогою інтернет-додатків тощо) не лише клієнтам банків, але й клієнтам небанківських фінустанов.

Запровадження цього валютного послаблення НБУ пов’язує з набуттям чинності закону про “спліт”, суть якого – у розширенні повноважень НБУ та у ліквідації одного з державних регуляторів – Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері ринків фінансових послуг, інформує пресслужба Нацбанку.

“Національний банк продовжуватиме валютну лібералізацію і надалі. Зокрема, після імплементації закону про “спліт” Національний банк дозволить продавати валюту онлайн не лише банкам, але й небанківським фінансовим установам, які перейдуть під нагляд НБУ з середини 2020 року”, – йдеться у повідомленні.

Як писала “Новинарня“, НБУ спростив порядок закриття банківських рахунків ФОПам.

Читайте також:
У 2020 році Україна заплатить близько $6 мільярдів за зовнішніми позиками

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна