У зоні ООС волонтерські автомобілі ставлять на облік

 

Підрозділи українських військових у районі проведення операції Об’єднаних сил на Донбасі вводять до штатів, реєструють і ставлять на облік до військових частин техніку, яку раніше їм надали як гуманітарну допомогу.

Про це повідомляє пресслужба штабу операції Об’єднаних сил на сторінці у фейсбуці.

Підставою для цього стали рішення керівництва Генерального штабу ЗС України та наказ Командувача Об’єднаних сил.

Як розповів начальник відділу військової служби правопорядку Об’єднаного командного пункту ООС полковник Сергій Трачук, у підрозділах та з’єднаннях, розташованих у Донецькій та Луганській областях, станом на 8 січня 2020 року, обліковано понад 1600 транспортних засобів, переданих армійцям волонтерами та благодійними організаціями.

“Усі без винятку волонтерські автомобілі мають бути інвентаризовані та введені до штатів підрозділів. Це забезпечить належний облік зазначеної техніки та дозволить її законну експлуатацію й обслуговування”, – наголосив полковник Трачук.

За словами офіцера Військової служби правопорядку, з метою упорядкування питань щодо утримання волонтерської техніки розроблено алгоритм дій, відповідно до якого командування частини самостійно визначає оптимальну штатну чисельність автомобілів, необхідних для виконання завдань за призначенням, після чого техніка приймається на бухгалтерський облік, отримує паспорт у Центральному автомобільному управлінні ЗС України та проходить відомчу реєстрацію у підрозділах Військової інспекції дорожнього руху за місцем постійної дислокації частини.

Наразі військовими частинами зі складу Об’єднаних сил надано близько 900 пропозицій щодо введення автомобілів до штатів підрозділів, а процедуру переоформлення пройшли 294 транспортні засоби, які вже отримали реєстраційні документи та були допущені до подальшої експлуатації.

Як писала “Новинарня“, командування ОС намагається “оптимізувати” в підрозділах кількість волонтерських авто.

Читайте також:
Олексій Сіхарулідзе: На промзоні страшніше, ніж у ДАПі. Але допомагати треба “нерозкрученим” позиціям

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна