У Києві “мінеру” Белькові продовжили строк тримання під вартою

 

За клопотанням столичної прокуратури суд продовжив строк тримання під вартою ветерану АТО, колишньому бійцеві 8-го полку спецпризначення Олексію Бельку, який 18 вересня 2019 року здійснив неправдиве повідомлення про підготовку вибуху на столичному мосту Метро.

Як повідомляє пресслужба прокуратури Києва, таке рішення Дніпровський районний суд столиці ухвалив у четвер, 9 січня 2020 року.

Підозрюваний перебуватиме під вартою до 16 лютого 2020 року, також йому продовжили термін досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні до 17 лютого 2020 року.

Нагадаємо, 18 вересня рух на мосту Метро у Києві заблокував зловмисник. Він розстріляв поліцейський дрон і погрожував підірвати міст. Поліція на чотири години перекрила рух автомобілів і потягів метрополітену по мосту.
“Мінера” затримали в результаті масованої операції силовиків. Ним виявився колишній учасник АТО, 42-річний Олексій Белько, виходець із Криму, який перебував під дією алкоголю чи наркотиків, мав проблеми з роботою, грішми та подругою.
Раніше він проходив службу за контрактом у 8-му полку спецпризначення та підрозділі забезпечення командування Сил спеціальних операцій. У липні 2019 року був звільнений зі служби за невиконання умов контракту.
Поліція змінила обвинувачення Белькові з підготовки до теракту – до хуліганства і неправдиве повідомлення про мінування.
20 вересня 2019 року Дніпровський райсуд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 288 тисяч гривень.

Станом на 9 січня 2020 року застава не була внесена.

Читайте також:
У Києві затримали трьох “мінерів”, що завдали збитків на понад 3 млн грн

“Брав участь у замєсах на Сході”. Белько, який блокував міст Метро – ветеран 8-го полку ССО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна